0731.181.184     office@concept-studio.eu

Cum se realizeaza un vitraliu clasic

Acesta este un vitraliu clasic, realizat dupa metoda straveche, clasica, din plumb si sticla colorata in masa.

Este un produs finit montat intr-un local. Insa pina sa ne bucuram de picatura de lumina pe care o emana si de aceasta eleganta deosebita, a fost nevoie de multa munca. Absolut totul este realizat manual, nu exista o masinarie care sa faca treaba aceasta, de aceea procesul de realizare a unui vitraliu este extrem de complicat.

In imaginile de mai jos vedeti etape din constructia acestui vitraliu, prin aceasta metoda foarte veche.

In primul rind avem nevoie de scule. Acestea sunt exact sculele pe care oamenii le foloseau la realizarea vitraliilor cu secole in urma. Scule banale, nimic complicat aici. Un diamant cu care taiem fiecare bucata de sticla si un cutit cu care se taie plumbul.

rggreg

Incepem „constructia”, se taie fiecare bucatica de sticla si se monteaza in spatiul respectiv, conform planului, care in prealabil a fost lipit pe masa de lucru.

hrrr

Se continua „umplerea” desenului de pe masa, taind si montind fiecare bucatica de sticla si plumbul respectiv, exact conform planului. Repet, totul se face manual.

aaaaaaaaaa

In cele din urma dupa montarea tuturor bucatilor de sticla si dupa lipirea pe fata si verso, ar trebui sa vedem asa ceva in fata, un vitraliu foarte frumos, care va adauga multa eleganta si stil, locului in care va fi montat.

Share daca va place ce facem :)